Nasıl bir başkan?

Muhalefet parti içi kavgalarıyla uğraşırken Adalet ve Kalkınma Partisi büyük kongresini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdi…
Aday belirleme komisyonlarını kurdu. Aday adayları sahaya çıktı. Cumhur ittifakının Kasım ayında tüm adaylarını belirleyeceği konuşuluyor.
Yaşadığımız şehre baktığımızda Sakarya’da muhalefetin iddialı olabileceği bir belediye şimdilik görünmüyor.
Bu yüzden iktidarın aday göstereceği isimlerin nitelikli olmasını dilemekten başka da çok yapacak bir şey yok.
2009 yerel seçimleri öncesinde belediye başkan adaylarının belirlendiği bir süreçte bir yazı yazmıştım.
O gün yazdıklarım bugün için de geçerli. Adaylarda aradığım özellikleri ele aldığım 17 Şubat 2009 tarihli yazımın bir bölümünü dikkatinize sunuyorum:
1- Öncelikle adayın bu görevi yapmaya yeterli bir eğitimi olup olmadığına bakmak gerekiyor. Bu çağda belediye başkanının eğitim düzeyi önemlidir. İlkokul, ortaokul mezunu adaylarla belediye yönetilemez…
2- Eğitim önemlidir, ancak her şey değildir. Adayın bilgi-birikimi, tecrübesi bir kenti yönetmeye yeterli midir? Buna bakmak gerekir. Nice yüksek diploma sahibi, hiçbir yönetim tecrübesi olmayan, şehircilik konusunda tek kitap okumamış çağdaş cahiller vardır. Bunlardan ideal başkan olmaz...
3- Aday belediyeyi yönetirken halkın görüşlerine mi değer verir, yoksa kendi bildiğini mi okur? Adayın bugüne kadar ki icraatlarına bakarak bu sorunun cevabı bulunabilir...
4- Şaibesi olmayan, arkasında kirli ve gizli geçmişi olmayan, her şeyiyle şeffaf olan aday ideal olanıdır. Adayın geçmişinde yaptıkları, başkanlığında da yapacaklarının teminatıdır... Dolayısıyla biz seçmenler için geçmişini bildiğimiz ve geçmişine güvendiğimiz aday idealdir...
5- Adayın çevresi güven vermelidir. Çıkar çevreleri tarafından etrafı çevrelenen adaydan iyi bir belediye başkanı olmaz.O aday başkan olursa, halka değil, çıkar çevrelerine hizmet eder...
6-Yalanı seven, yalancılığı meslek edinen aday, seçildiğinde de yalanlarına devam eder ve işi gücü halkı kandırmak olur. Peki adayın yalan söyleyip söylemediği nasıl anlaşılır? Dikkat edin, bir aday bol yeminli konuşuyorsa, onda yalan çoktur. Eğer karşınıza, bol yemin eden bir aday çıkarsa bilin ki söylediklerinin büyük bölümü yalandır...
7-Aday yönetimine talip olduğu, kenti, belediyeyi, belediyecilik mevzuatını iyi bilmelidir. Seçildiğinde "Ben nereye geldim?" sorusunu soracak olan adaydan fayda gelmez...
8-Aday dinleyen, karşısındakine söz verense ideal olandır.
9- Dünyayı gezen, gezerken gördüklerinden ders alan aday tercih edilmelidir. Bulunduğu semtten çıkmamış, bütün dünyası dar bir coğrafyaya sıkışmış adaydan bir şey olmaz.
10-İdeal aday, insanlara, kökeni, parası, eğitimi, inancı, siyasi görüşü için değil sadece ve sadece insan olduğu için değer verir…

Yavuz ve Bülbül

Cumhur ittifakının iki lideri Erdoğan ve Bahçeli’nin yerel seçimlere yönelik ortak heyet kurulması kararının ardından çalışmalara başlandı.
Her iki liderin kendi partileri için oluşturdukları listelerde Sakaryalılar var.
Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden Muhammet Levent Bülbül, Genel Başkanları tarafından yerel seçimler için oluşturulan ortak heyette yer aldılar.
Ortak heyet çalışmalarına başladı. İlk etapta bu süreçte izlenecek yöntem ve prensiplerde uzlaşı sağlandı.
Anladığım kadarıyla bu heyet, sadece hangi belediyede ortak seçime gidileceğini belirlemeyecek, adayların belirlenmesinde de söz sahibi olacak.
Bu nedenle Yavuz ve Bülbül’ün hem Türkiye için, hem Sakarya için büyük sorumlulukları var.
Her ikisinin de sorumluluklarının farkında olduklarına ve Sakarya belediyelerine doğru isimlerin belirlenmesi için çok dikkatli olacaklarına inanıyorum.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sezai Matur - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak T54 Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan T54 hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler T54 editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı T54 değil haberi geçen ajanstır.

02

Fadıl Deniz - Köyden mahalleye dönüştürülen mahallelerin Kırsal Mahalleye dönüşümü ile ilgili yasa çıkmasına rağmen ve yasa gereği alt belediyelerine müracaatta bulunan onlarca mahalle olmasına rağmen müracaatlar B.Şehir belediyesine her nedense gönderil(e)medi. Halk arasında konuşulanlara göre B.Şehir Belediyesi alt belediyelere müracaatların gönderilmemesi gibi söylemi olduğu yönünde. Ha böyle olmuş ha şöyle olmuş köylü tanılan haktan mahrum edilmektedir. Köylü bunu unutmadı, unutmayacak. Muhalefet adayları kırsaldan oy almak istiyorsa bunun sözünü seçmenlere vermelidir. Bu arada Türkiye de Kırsal Mahalleye geçiş taleplerini gündemine almayan tek B.Şehir Belediyesi SAKARYA'dır. Kırsal unutur sanmayın.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 25 Ekim 00:25
01

Kafka - Nasıl bir başkan,her mahallesine, sokağına ayrım yapmadan hizmet eden başkan,seçim öncesi verdiği sözü sonrasında unutmayan başkan,kendisine ait medya hesaplarını yorumlara kapatmayan başkan,her daim belli bölgelerde değilde her an her sokağında vatandaai ile gerçekten samimi diyalog kuran baskan

Yanıtla . 1Beğen . 1Beğenme 23 Ekim 23:16


Anket Hangi ilçe belediye başkanı görevine devam etsin?
Tüm anketler