Artık hizmet zamanı

14 Mayısta milletvekili seçilen 8 milletvekilimiz var.
Adalet ve Kalkınma Partisi’nden seçilen 5 milletvekilimiz ve iktidar ortağı sayılan Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Levent Bülbül’den beklentimiz çok.
Onları çalışmaya zorlayacak olan da muhalefet milletvekilleri, Ayça Taşkent ve Ümit Dikbayır…
TBMM tatile girmeden milletvekilleri ziyaretlerden çok başını kaldıramadı.
Ziyaretçi akını nedeniyle çalışmaya çok zamanları olmadı.
Sonra Meclis tatile girdi, vekiller seçim bölgelerine dağıldı.
Vekillerden bu dönemde beklenen, kısa bir tatil ardından seçmen ziyaretleridir.
Tatillerini bilmiyoruz ama, sosyal medyalarından gördüğümüz kadarıyla seçmen ziyaretleri yapıyorlar.
Bu süreçte içlerinden görüştüklerimiz oldu, görüşemediklerimiz de var…
Görüştüklerimize dilimizin döndüğünce beklentilerimizi anlatmaya çalıştık.
Buradan tüm milletvekillerimize çağrıda bulunup, Sakarya’nın çözüm bekleyen sorunlarını hatırlatmak istiyorum.
1- Kavgaya erken başladınız. Milletvekilleri güçlerini birbirleriyle kavga ederek tüketmemeli.
2- Sakarya için iktidar, muhalefet ayrımı gözetmeden tüm vekiller zaman zaman bir araya gelmeli, fikir alışverişinde bulunmalı.
3- Sakarya’nın en önemli sorunu kuşkusuz depreme hazırlık. Birinci gündeminiz deprem olmalı. Bu şehri depreme nasıl hazırlarız diye kafa yorulmalı.
4- Yerel yönetimlerle ilişkilerinizde övgü kadar mutlaka sorgulama da olmalı.
5- Bu şehrin bir kültür merkezi, doğru dürüst bir kütüphanesi yok. En kısa zamanda şehrimiz yeniden AFA’sına ve büyük bir kütüphaneye sahip olmalı.
6- Bu şehrin verimli tarım arazilerinin kirli sanayiye peşkeş çekilmesi önlenmeli.
7- Sapanca Gölü’nü kısmen koruyan kolektör artık yetmiyor. Gölün güneyine çok daha büyük bir kolektör inşa edilmeli.
8- Sapanca’daki villa ve bungalov inşaatlarını artık kontrol altına almak gerektiğini yerel yönetimlere hatırlatılmalı.
9- Karasu Demiryolu unutuldu, yeniden Ankara’nın gündemine sokulmalı…
10- Adapazarı bir demiryolu şehri. Ancak Adapazarı Gebze arasında çalışan Ada Treni’nin sayısı sembolik denecek kadar az. Yeniden eski sefer sayılarına ulaştırılmalı.
11- İstanbul-Konya ve İstanbul-Ankara YHT’lerinin Arifiye’deki duruş sayıları çok az. Sakarya’dan YHT için yer bulmak çok zor. YHT’lerin Arifiye duruşlarını arttırılmalı.
12- Sakarya’da KYK yurtları çok yetersiz. SAÜ ve SUBÜ öğrencileri için yeni KYK yurtları inşa edilmeli. Bu konuda girişimlerde bulunulmalı.
13- Sakarya insanı sporda başarılı potansiyeline sahip. Ancak yeterli miktarda tesis yok. Her ilçeye gençlik ve spor merkezleri kurulmalı. Bir de Sakarya merkeze büyük bir sporcu fabrikası da denen çoklu tesis oluşturulmalı.
14- Sakarya Nehrinde bir süredir yeniden faaliyetlerini hızlandıran kaçak kum ocakları denetlenmeli, bazıları yerel yönetimlerin koruması altında olan usulsüz ocaklar derhal kapatılmalı.

15- Sakarya son dönemde kontrolsüz bir şekilde hafriyatçıların işgali altında. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve diğer yetkililer acilen net bir şekilde uyarılmalı.
16- Sakarya’nın nitelikli okul ve kontenjanları çok yetersiz. Yenikent bölgesinde sınıf mevcudu 40’ın üzerinde olan ortaokullar var. Nitelikli okullar ve bölgeyle ilgili planlamalar yeniden gözden geçirilmeli.
17- Sakarya’da görev yapan bürokratlar, sorumluluklarının farkında olmalı ve farklı grupların etkisinde kalmadan işlerini en güzel şekilde yapmanın gayreti içinde olmalılar.
18- Bin yataklı şehir hastanesine ulaşımın nasıl olacağı halen belirsiz. Hastane açıldığında sorun yaşanmaması için şimdiden ulaşım planlaması acilen yapılmalı.
19- Emniyet ve Jandarma binalarının inşası için ihalelere yeterli katılım olmadı. Sakarya’nın güvenliğini sağlayan güvenlik birimlerinin deprem güvenli binalara taşınması için mutlaka bir yol bulunmalı ve iki kurumun yeni binaları acilen inşa edilmeli.
20- Şehir için toplu taşımada raylı sisteme geçilmesiyle ilgili Bakanlık zorlanmalı. Raylı sisteme olmuyorsa lastik tekerlekli tramvay da denen tralambüs sistemi masaya yatırılmalı.
21- Sakarya’da çok acil Kırsal Kalkınma Direktörlüğü kurulmalı.
22- Arifiye-Sapanca karayolu acilen genişletilmeli.
Sayın Milletvekillerimize bu tür hatırlamalarımız devam edecek.
Umarım bu uyarılarımızdan rahatsız olmazlar.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sezai Matur - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak T54 Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan T54 hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler T54 editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı T54 değil haberi geçen ajanstır.

01

Objektif - Emniyet ve Jandarma binaları için önerim bu binaları TOKİ'nin yapmasıdır. Madem özel sektör ihaleye girmiyor, kamu marifetiyle bu yatırımlar yapılabilir. Sayın MATUR'un yapılması gerekenlerine bir tane de ben ilave edeyim. 2008 Eylül ay'ında kurulan yeni ilçelerden bazılarının (Serdivan, Erenler, Arifiye) hâlâ eski binalarda hizmet vermeye devam ediyor. Sadece Adapazarı Kaymakamlığına bina yapıldı. O bina da yetersiz kaldı. Günün şartlarına uygun değil. Siyasi irade bu konuda da çalışma yapmalı.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 12 Eylül 09:13


Anket Hangi ilçe belediye başkanı görevine devam etsin?
Tüm anketler