Topraktan sofraya Sakarya mutfağı

SATSO tarafından Sakarya mutfağını tanıtmak ve şehri gastronomi turizmi destinasyonlarından biri yapmak için hazırlanan Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı kitabı, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktı.

+1
Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), Sakarya’nın mutfağını tanıtmak, onun var olan zenginliğe ekonomik bir değer katmak, şehri gastronomi turizmi destinasyonları içine yerleştirebilmek hedefiyle 2019 yılında Gastro Sakarya projesini başlattı. Gastro Sakarya’nın ilk ayağı olarak tüm çalışmalara zemin teşkil edecek, şehrin mutfağını derinlikli bir şekilde inceleyen bir AR-GE projesi başlatıldı. Bu çalışmaların bir çıktısı olan Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde, Sakarya Üniversitesi’nden akademisyen/yazar Kübra Sultan Yüzüncüyıl’ın öncülüğünde, alanındaki uzman akademisyenlerle hazırlandı.

MUTFAK HİKAYELERİ

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ projenin amacı ve hedefleri ile ilgili şunları dile getirdi: “Tüm dünyada yükselen gastronomi turizminin, Sakarya’daki karşılığını oluşturmak amacıyla başlattığımız Gastro Sakarya Projesi’nin çıktısı olan bu kitabı okuyucuları ile buluşturmanın heyecanını taşıyoruz. Bu projedeki temel amacımız, topraktan sofraya doğru çizilen hatta yemek kültürümüzü, üreticilerimizi, mutfağa ilişkin hikâyeleri kayıt altına almaktır. Bu projeyi, Sakarya’nın damak hafızasında önemli yer tutan yemekleri yeniden canlandırmak için bir fırsat olarak görüyoruz. Sakarya’nın yüzyıllardır içinde barındırdığı kültürel zenginliğinin, yemek reçeteleri ve hikayeleri üzerinden gastro turizmine kazandırılması, marka kent kimliğine de katkı sunacaktır.

KAPASİTEYİ ARTTIRACAK

Bu bağlamda, “Toprak’tan Sofraya Sakarya Mutfağı” kitabının uzun vadede Sakarya’nın gastronomi turizmi kapasitesini arttıracağını düşünüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Önemli bir literatür kaynağı olacağını da düşündüğümüz yayınımızda; farklı milletlerin birbirine dokunuşunu, verimli toprakların kokusunu, hala yaşayan geleneklerin izlerini, milli tatların doğuş öykülerini, tüm kültürlerin çatısı olan Sakaryalılık ruhunun gücünü göreceksiniz. Sakarya gastronomi turizmi açısından da iddialı bir şehir olacaktır. Bu değerli yayının her aşamasında emeği geçen akademisyenlerimize, Kültür Komisyonu ve Yayın Komisyonumuzun kıymetli başkanları ve üyelerine, yemek tarifleri ile zengin kültürümüzün geleceğe aktarılmasına katkı sunan Sakaryalılarımıza ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.”

09 Kas 2021 - 14:58 - Yaşam --- Okunma



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak T54 Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan T54 hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler T54 editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı T54 değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sakarya'da yaşadığın için mutlu musun?