Bu ekmeği büyüklerinden öğrendikleri yöntemle pişiriyorlar

Pamukova'ya bağlı Fevziye ve Turgutlu Köylerinde eski geleneklere göre, taş fırınlarda üretilen ekşi mayalı köy ekmekleri, yerel market zincirleriyle tüm Sakarya'ya yayıldı. Bu işe ilk başlayanlardan Emre Şahin, büyüklerinden öğrendikleri yöntemle ürettikleri ekmeğin sağlıklı bulunduğunu söyledi

+1
Haber albümü için resme tıklayın

PAMUKOVA FEVZİYE KÖY EKMEĞİ

Geçmişte Sakarya'nın manav köylerinde üretilen, ancak unutulmaya yüz tutan ekşi mayalı taş fırın köy ekmeği yeniden moda olmasına katkı sununlardan biri olan Pamukova Fevziye Köyünden Emre Şahin T54'e ürettikleri ekmekle ilgili bilgi verdi.

HERKES TANISIN İSTİYORUZ

Emre Şahin büyüklerinden öğrendikleri yöntemlerle taş fırında ürettikleri ekmeği Sakarya'ya yerel market zincileriyle ulaştırdıklarını belirtirken “ Biz ekmeğimize güveniyoruz. Atalarımız nasıl üretiyorsa biz de öyle üretiyoruz. Geyve ve Pamukova'ya servislerimiz var. Adapazarı'nda marketlere götürüyoruz. Bu ekmeği bir yiyen bir daha bırakmıyor. Yaptığımız işi severek yapıyoruz. Köyümüzün adıyla anılan ekmeğimizi herkes tanısın istiyoruz” dedi.

 

02 May 2021 - 00:56 - Gündem --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak T54 Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan T54 hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edilen tüm haberler T54 editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı T54 değil haberi geçen ajanstır.




Anket Sizce Sakaryaspor Başkanı kim olmalı?