BES-Sen resmen kuruldu

Ankara’da bir araya gelen BES-SEN  Yönetim Kurulu üyeleri, çeşitli illerden katılan üyeleri ile beraber Bağımsız Emekliler Sendikası’nın resmi olarak kurulduğunu açıkladılar.

Bağımsız Emekliler Sendikası Genel Başkanı Mehmet Öztürk;' Hepimiz biliyoruz ki Türkiye de emekli olmak çok zor.  Emekli olarak yaşamak daha zor. Emeklilerin bu sefaletten bu açlıktan kurtulması için birlikte, bir arada geleceğimize sahip çıkmak zorundayız artık 2023 yılında emeklilere yapılan % 25 maaş zammını asla kabul etmiyoruz. Açlık sınırının 13 bin 600 lira 0lduğu ülkemizde bu kabul edilir bir durum değildir. Bunu unutmadık unutturmayacağız! 7,500 lira ile emeklilerin yaşama tutunmalarının ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz ve bu kabul edilir bir durum değildir' dedi.

YÜREKLERİ BİZİMLE


Başkan Öztürk; 'Sizlere bağımsız emekliler sendikası hakkında bilgi vermek istiyorum 22 Aralık 2020 de kurulan Türkiye bağımsız emekliler platformu 53 ilde örgütlenmeyi tamamlamış 27 ilçe temsilciliği olan örgütlü bir yapıyı 15 Eylül 2023 itibarı ile bağımsız emekliler sendikasını kurma kararını, merkez yürütme kurulunda oy birliği onaylamıştır. 1 ay gibi kısa bir süre içeresinde bağımsız emekliler genel merkezi olan 18 kişilik merkez yürütme kurulu bulunan bir sendikayı 16 milyon emekliyi kapsayan bağımsız, demokratik, özgürlükçü, eşit, kitlesel, katılımcı, çevreye duyarlı yeni bir emekli sendikasını 16 milyon emeklinin yüreğinin bizimle olduğunu bilerek ülkemize ve 16 milyon emekliye hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.' ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

18 Eki 2023 - 10:07 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak T54 Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan T54 hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler T54 editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı T54 değil haberi geçen ajanstır.

01

Güray - Emeklilerin sesini duyurmaya geliyoruz.

Emekliler artık bundan sonra daha güçlü.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 10:36


Anket Hangi ilçe belediye başkanı görevine devam etsin?
Tüm anketler