C++ Nedir? - Temel Bilgilendirme

C++ nedir? C++ 1979 yılında Stroustrup tarafından geliştirilen, günümüzde de sıkça kullanılan bir programlama dilidir

C++ Nedir? - Temel Bilgilendirme

 

C++ Programlama Dilinin Kökenleri

 

C++ nedir? C++ 1979 yılında Stroustrup tarafından geliştirilen, günümüzde de sıkça kullanılan bir programlama dilidir.

C++ yazılım dili, geliştirildiği ilk yıllarda C with Classes olarak adlandırılmıştır. Daha sonra ismi 1983 yılında C++ olarak kısaltılmıştır.

C++ türevlerine göre orta seviye bir programlama dilidir.

 

C++ Dilinin Özellikleri ve Kullanım Alanları

 

1. Az Özellikli İşletim Sistemi

C++ yazılım diliyle yapılabilecek şeylerden ilki az özellikli işletim sistemidir. İşletim sistemi, teknolojik cihazların arayüzünü oluşturan bileşenlerin tamamıdır. İşletim sistemleri fonksiyonlarına göre çeşitli yazılım dilleri kullanılarak yapılmaktadır. C++ sayesinde nesne yönelimli ve işlevsel işletim sistemleri yapılabilir. C++ yazılım dili daha çok görsel ve nesne merkezlidir. Bu sebeple C++ programlama diliyle yapılan işletim sistemleri diğerlerine göre daha az işleve sahiptir. Yine de C++, programlama dilleri arasında sıkça tercih edilmektedir.

2. Oyun Geliştirme

C++ ile yapılabilecek diğer işlem ise oyun geliştirmedir. Popüler bilgisayar oyunlarının çoğunda C++ yazılım dili kullanılmıştır. C++ programlama dili, video oyunların motor kısımlarında görev alır. Oyunların grafik kütüphaneleri ve motorları C++ kodları ile oluşmaktadır.

Yazılım programlarının son dönemlerde popüler hale gelmesiyle C++ yazılım diline olan ilgi artmıştır. Kişilerin C++ tercih etmesindeki en büyük etken bilgisayar oyunlarıdır. Oyun yapımı için ideal yazılım dilleri arasında C++ bulunur. C++ yazılım dilinin oyunlar için diğer bir avantajı ise kısa sürede hatasız kod yazma imkanı sunmasıdır.

3. Grafik Tasarım Programı

C++ programlama diliyle yapılan diğer bir şey grafik tasarım programıdır. Grafik tasarım programı; oyunlar, videolar, filmler gibi medya araçlarına grafik üreten sistemdir. C++ nesne odaklı bir yazılım dili olduğu için grafik tasarım alanında sıkça tercih edilir.

C++ yazılım dili sayesinde kullanıcılar görsel destekli kodlamaya dayalı grafik kütüphanesi oluşturabilir. C++ ile grafik tasarımı yapmak, sıfırdan C++ kullanmaya başlayan kişiler için bile oldukça kolaydır.

4. Antivirüs Programı

C++ yazılım dilinin en büyük avantajlarından biri antivirüs programı yapmaya olanak sağlamasıdır. Antivirüs programları teknolojik cihazlarımız için vazgeçilmezdir. Uzun kullanım ömrüne sahip teknolojik cihazlar için C++ sayesinde antivirüs yazılımı geliştirilebilir.

C++ arayüz oluşturma ve antivirüs programı hazırlama konusunda sıkça tercih edilmektedir. C++ yazılım dilinin tercih sebebi olması hatasız kod oluşturma özelliğinden kaynaklıdır.

5. Hesap Makinesi

Teknolojik cihazlarda işimize en çok yarayan araçlardan biri hesap makinesidir. C++ programlama dili sayesinde teknolojik cihazlara hesap makinesi olarak komut veren bir işletim sistemi hazırlamak mümkündür. C++ programlama dilinin hesap makinesi oluştururken kullanılmasının sebebi hızlı komut verebilmesidir.

C++ yazılım dili sayesinde saniyeler hatta saliseler içinde sonuç veren bir hesap makinesi oluşturabilirsiniz.

6. Veri Ayıklama Sistemi

C++ programlama diliyle yapılabilecek bir diğer şey ise veri ayıklama sistemidir. Veri ayıklama sistemi, çok sayıda verinin sisteme girilerek otomatik kategorilere ayrılmasını sağlar. C++ ile oluşturulan işletim sistemlerinde olduğu gibi hatasız kod üretme özelliğine sahiptir. Bu sayede C++ ile kısa sürede verileri kategorilendiren bir sistem oluşturmak mümkündür.

C++ ile oluşturulan veri ayıklama sistemi sayesinde başka programlama dillerinde yaptığınız hatalı kodları kontrol edebilir ve düzenleyebilirsiniz.

 

C++ dezavantajları

   C++ orta seviyeli bir dil olduğundan bellek yönetiminin iyi yapılması gerekir.

  Bellek yönetiminin iyi yapılmaması memory leak olarak adlandırılan bellek sızınıtılarına neden olur.

  C++ güvenli bir dil değildir.

  C++ bellek yönetimine imkan vermesi beraberinden bazı sorunları da getitir.

   Bellek yönetimine imkan vermesi başka yazılımlara ait bellek alanını okunması ve istenmeyen durumların ortaya çıkmasına neden olur.

C++ hakkında daha detaylı bilgi için techcareer.net sayfasına göz atın.

 

 

 

30 Eyl 2023 - 10:25 - Teknoloji





Anket Hangi ilçe belediye başkanı görevine devam etsin?
Tüm anketler