Atalay'ın kırmızı çizgileri zorlanıyor

Kıdem tazminatının kaldırılmasına yönelik girişimlerin ardından TÜRASAŞ'ın özelleştirilmesinin de gündeme gelmesi Ergün Atalay'ın kırmızı çizgileri zorlanıyor yorumlarını beraberinde getirdi.

Son birkaç gündür Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın kırmızı çizgilerini zorlayan gelişmeler yaşanıyor. Kıdem tazminatının kaldırılması girişimlerinin ardından TÜRASAŞ’ın özelleştirilmesi gündeme gelmesi Atalay için “ Kırmızı çizgileri zorlanıyor” yorumlarına neden oldu

ÇOK SERT AÇIKLAMA


Sakaryalı Türk-İŞ Başkanı Ergün Atalay’ın en hassas olduğu iki noktada son günlerde yaşanan gelişmeler Atalay’in tepkilerine neden oldu. Önce Atalay’ın her zaman “ Benim kırmızı çizgimdir” dediği kıdem tazminatıyla bir gelişme yaşandı. Çalışanlarının kıdem tazminatlarının kaldırılmasına yönelik çalışmaya Ergün Atalay çok sert bir açıklamayla tepki verdi.

ARTIK SONA ERMELİ

Türk-iş’ten konuyla ilgili yapılan açıklamada “Kıdem tazminatının özüne yönelik herhangi bir düzenleme, işçilerin verimliliğini ve çalışma motivasyonunu olumsuz etkileyecek, iş barışını bozacaktır. İşçiler için geleceğinin güvencesi olan kıdem tazminatının enflasyon karşısında aşınmasına artık 'dur' denilmeli, kıdem tazminatında hak kaybına neden olabilecek girişimler artık sona ermelidir" denildi.

MECLİS AÇILINCA

Kıdem tazminatıyla ilgili tartışmalar sürerken Ergün Atalay’ın kendi kuruluşu olan TÜRASAŞ’ın özelleştirilmesi gündeme geldi. Tank Palet’in kiralanmasına benzer bir şekilde özelleştirilmesi planlanan TÜRASAŞ’la ilgili hazırlanan kanun teklifinin 1 Ekim’de TBMM’nin açılmasıyla birlikte Meclis gündemine alınacağı iddia edildi. Atalay’ın bu gelişmeyle ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Haber Merkezi

20 Eyl 2023 - 12:03 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak T54 Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan T54 hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler T54 editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı T54 değil haberi geçen ajanstır.



Anket Hangi ilçe belediye başkanı görevine devam etsin?
Tüm anketler