Kocacık'tan SUBÜ'ye destek sözü

SUBÜ Ziraat Fakültesi ile Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret eden AK Parti Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık ve Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, üniversiteye gereken desteği vereceğini söyledi.

Haber albümü için resme tıklayın

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Ziraat Fakültesi ve Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SADEM); AK Parti Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık, Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu’yu misafir etti.

TARIM UYGULAMALARI

Dekan Prof. Dr. Taki Demir’in mihmandarlık ettiği Ziraat Fakültesi ziyareti kapsamında ise öncelikli olarak tarım uygulaması yapılan arazi ziyaret edilerek çalışmalar gözlemlendi. Daha sonra Doku Kültürü Laboratuvarı’nda yapılan çalışmalara ilişkin detaylar alındı. Son olarak ise tarım alanında devam eden Ar-Ge ve topluma hizmet çalışmalarına ilişkin brifing verildi.

ORTAK HAREKET

Ziraat Fakültemiz de nitelikli öğrenciler yetiştirmek ve sorunlara çözüm üretecek Ar-Ge yapmak için çalışmalar yürütüyor. Hem arazide hem de laboratuvarlarda araştırmalar yoğun bir şekilde sürüyor. Sakarya tarımsal anlamda büyük bir potansiyele sahip. Bu potansiyelin kullanılabilmesi için kurumlarımızın aynı hedefler doğrultusunda birlikte hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz buna hazırız. Tarımsal anlamda birçok katma değerli ürün üretebiliriz. Sayın vekilimizle de bu konuda istişare ettik” dedi.

+1 EĞİTİM MODELİ

SUBÜ’nün +1 Eğitim Modeli ve doğrudan sahaya odaklanan yönüyle öne çıktığını ve Sakarya için önemli olduğunu kaydeden AK Parti Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık, “SUBÜ’nün gelişimine bizler de elimizden geleni desteği sağlamaya çalışacağız. İnşallah el birliğiyle şehrimizin yeni üniversitesinin çok daha iyi seviyelere gelmesi için gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı. SUBÜ’nün Arifiye’de bulunan birimlerinin ilçeye canlılık kattığını vurgulayan Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ise, “Bizler de imkânlarımız ölçüsünde hem öğrencilerimizin hem de üniversitemizin yanında olmak için çalışıyoruz. Ortak işler yapmak önemli. İlçemiz zaten birçok yönden gelişimini sürdürüyor. SUBÜ’nün varlığı ise bu gelişimi çok daha ayrı ve güzel bir noktaya taşıyor” dedi.

06 Eyl 2023 - 18:24 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak T54 Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan T54 hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler T54 editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı T54 değil haberi geçen ajanstır.

01

Sakaryalı - Bu işler sana kaldı ise vay subü nün haline

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Eylül 00:33


Anket Hangi ilçe belediye başkanı görevine devam etsin?
Tüm anketler