Karasulu doktorun büyük başarısı

Karasu’nun gururu Op. Dr. Çiğdem Mumcu Güney Kore’de düzenlenen Endoskopik Cerrahi Kongresi’nde ülkemizi temsil etti 

Büyütmek için resme tıklayın

GÜNEY KORE'NİN BAŞKENTİ SEUL'DE 

Kısa adı WUBES olan Dünya 1. Unilateral Biportal Endoskopik (UBE) Omurga Cerrahisi kongresi 7-8 Temmuz 2023 tarihleri arasında, Güney Kore'nin başkenti Seul’de düzenlendi. Kongreye Türkiye’den katılan Karasulu Op. Dr. Çiğdem Mumcu sosyal medya hesabından kongreyi “1. Dünya UBE Kongresi, rüya gibi bir şehirde rüya gibi bir kongre olarak kayıtlara geçti. Söylenecek çok şey var ama kelimeler tarif edemez. Emeği geçen tüm hocalarıma, UBE’ye gönül vermiş meslektaşlarıma ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum” sözleriyle duyurdu.

AMELİYATLARA KATILDI

   Bir haftalık ziyaret süresinde kongre dışında çeşitli ameliyatlara da katılma fırsatı bulduğunu anlatan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mumcu, “Bunların arasında zor vakalardan oluşan revizyon, füzyon, disk ameliyatları, paraspinal UBE, kapalı vida ameliyatyları bulunuyor. Dr. David Song’un Himplus Hastanesi’ndeki deneyimlerini paylaşması beni çok duygulandırdı. Kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Op. Dr. Mumcu konferansta iki konuşma yaptığını da sözlerine ekledi.

YENİ BİR TEKNİK

   Omurga cerrahisi giderek gelişen ve kendini yenileyen bir seyir izliyor. 2017’den UBE Araştırma Topluluğu kuruldu. 2021’de başkanlığa Dr. Cheol-woong Park geldi. UBE topluluğu (WUBES) olarak değiştirildi. Yeni başkanın çabalarıyla derneğin ilk resmi ders kitabı 2022'de yayınlandı. Kore, UBE omurga ameliyatlarını en çok yürüten ve UBE ile ilgili en çok makaleyi yayınlayan ülke haline geldi.

15 Tem 2023 - 15:03 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak T54 Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan T54 hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler T54 editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı T54 değil haberi geçen ajanstır.



Anket Hangi ilçe belediye başkanı görevine devam etsin?
Tüm anketler